• Láska do krabice

          • 15. 12. 2023 sme navštívili takmer 60 seniorov z obce Staré Hory, ktorí mali nad 70 rokov. Žiaci našej školy si spolu s rodičmi pripravili balíček, do ktorého sa rozhodli vložiť milé prekvapenia. Bola to krásna ukážka prepojenia generácií, ľudskosti a krásy človeka práve v tomto sviatočnom období. Deti zaspievali koledy, popriali sviatky a starí rodičia boli tak vďační a láskaví, až to bolo dojímavé. Mali sme možnosť zažiť vďaku, slzy dojatia aj krásnu spätnú väzbu. Zo srdca ďakujeme rodičom, ktorí sa rozhodli podporiť tak krásny skutok.

          • Sv. Mikuláš

          • Dňa 6.12. v našej krajine slávime sviatok sv. Mikuláša, ktorý sme si v našej škole pripomenuli. Žiaci mali kostýmy alebo aspoň nejaké prvky sv. Mikuláša. Mikuláš si so sebou priniesol aj pomocníkov anjelikov a čertov. Svätý Mikuláš deti obdaril nielen ovocím a sladkou odmenou, ale aj novými hrami, ktoré im budú spríjemňovať oddychový čas.

          • Výstavy a divadelné predstavenie.

          • Dňa 1.12.2023 navštívili žiaci 2. stupňa výstavu „Pozoruhodné šváby – nepanikárte“

            v Tihányiovskom kaštieli v BB, kde sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o týchto obdivuhodných a jedinečných tvoroch a mohli vidieť viac ako tridsať druhov exotických švábov z celého sveta. Niektorí dokonca prekonali svoj strach a odvážili sa chytiť švába do ruky.

            V ten istý deň si žiaci 7., 8., 9. ročníka pozreli divadelné predstavenie v anglickom jazyku „United Neighbour of London“ v Aule Slovenskej zdravotníckej univerzity.

            Žiaci 5. a 6. ročníka sa zase zúčastnili na výstave „V meste Betleme“ v Thurzovom dome, ktorá im priblížila prežívanie adventného obdobia našich predkov a pozreli si zbierku betlehemov.